A Felső-Tisza Alapítvány honlapja


TartalomLátogatóink száma:
  Free Hit Counters
Free Counters» Főoldal - English - German - Slovak - Orosz - Українська - Vendégkönyv - Bejelentkezés - Elérhetőségek


Jelenleg itt vagyunk...

Főoldal  >>  Tisza .. Tisza ..Tisza.. Beszámoló a felső-tiszai munkánkról


TERMÉSZETVÉDELEM A FELSŐ-TISZÁN - 2006
Közzétéve 2008. 05. 24. Szerző admin | Frissítve: 2009. 01. 18. | Összesen nézték 14114 | Megjegyzések (0)
Az elmúlt évben - hasonlóan az előzőekhez - folytattuk az Alapító Okiratban foglalt célkitűzések megvalósítását. Ennek során az alábbi, jelentősebb szakmai munkát végeztük a Felső-Tiszán.
Környezeti nevelés
Immár második alkalommal kaptunk felkérést a kemecsei általános iskolából arra, hogy a tanév kezdetén az induló első osztály számára szervezett táborban természetvédelmi foglalkozásokat tartsunk. A tábor helyszíne az ibrányi Tisza part, a kemecseiek tábora.

A programban a rövid „elméleti" foglalkozást egy hosszabb terepi gyakorlat követte, amely során állat- és növényfaj - ismerettel foglalkoztunk. Végül játékos vetélkedő következett, ami jutalmazással zárult.

Ez a program egy olyan gyakorlati környezeti nevelési lehetőség, amely közvetlenül a természetben, a Tisza partján történik.

A pályázati források megszűnésével sajnos egyenes arányban csökken - mára csaknem teljesen meg is szűnt - az ilyen felkérések, megbízások száma.

A közreműködésünket ugyan ingyenesen biztosítjuk, de az ilyen jellegű programokra az oktatási intézményeknek gyakorlatilag már nincs forrásuk.

Ezért is örülünk az ilyen felkéréseknek.

^ Vissza a tetejére ^