A Felső-Tisza Alapítvány honlapja


TartalomLátogatóink száma:
  Free Hit Counters
Free Counters» Főoldal - English - German - Slovak - Orosz - Українська - Vendégkönyv - Bejelentkezés - Elérhetőségek


Jelenleg itt vagyunk...

Főoldal  >>  Kutatás, felmérés, terepgyakorlatok


Kutatás, felmérés, terepgyakorlatok
Közzétéve 2006. 07. 25. Szerző admin | Frissítve: 2009. 01. 18. | Összesen nézték 3152 | Megjegyzések (0)
Kutatás, felmérés, terepgyakorlatok
 Rendszeresen részt veszünk hazai és nemzetközi kutatási programokban, felmérésekben, ill. 1994 óta szervezünk terepgyakorlatot középiskolások, főiskolai hallgatók számára.
2000. (készülőben)
1999.
Ebben az évben bekapcsolódtunk a SAPARD vidékfejlesztési programba. Alapítványunk képviseli a Túrmelléki-Erdőhát Kistérségi Társulás 12 települését.
1998.
 A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal kötött megállapodás alapján természeti terület felmérésben működtünk közre, ill. ebben az évben indult KKA támogatással az Alapítvány monitoring vizsgálata a Tisza Ricse-Tokaj közötti szakaszán.
1997
A KKA és a REC támogatásával valósult meg a megye tizenöt településén található szemétlerakó helyek, homokbányák, anyagnyerő gödrök felmérése.
1995-1996
 Angol pályakezdő fiatalok érkeztek a Tiszára az Operation New World nevű brit szervezet és az Alapítvány együttműködésének eredményeként. A közös program során vízminőség-vizsgálatot, fajfelmérő kutatásokat végeztek, valamint megismerkedtek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kulturális örökségével is.
A szolnoki Tisza Klub vezetésével négy ország környezetvédő szervezetei – köztük Alapítványunk – végezték a Felső-Tisza vidéke ökológiai, biológiai és néprajzi értékeinek felmérését.
A program célja:
  • olyan szakmai anyag összeállítása, mely segítséget nyújt a kutatásban résztvevő országok kormányzati és döntéshozó szervezeteinek gazdasági, természetvédelmi tervezeteinek elkészítésében.
  • a Tisza hullámterei és vízgyujtő területei nyerjenek besorolást a Ramsari Egyezmény védett területei közé.

1996-ban, a WWF megbízásából országos felmérés készült a fás legelőkről.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a felmérést Alapítványunk végezte.

^ Vissza a tetejére ^