Újévi gondolatok - 2016
Szerző Juhász Artur
Közzétéve 2016. 01. 02.  Megszokhattuk már, hogy az óév végén és az új év elején jókívánságokkal halmoznak el minket ismerőseink, és ilyenkor szép reményekkel és fogadalmakkal hitegetjük magunkat: jobb állás, szebb jövedelem, lottónyeremény, új autó, és még lehetne sorolni…
 
  Embertársaink többsége csak tehetetlenül sodródik ebben a pénzközpontú világban, amit a divat, a reklámok és a trendiségnek való megfelelés kényszere diktál. A média is folyton bombázza agyunkat, hogy hamis értékrendet alakítson ki bennünk, és ezt nem kevés sikerrel teszi. A nagy tehetségű, kiemelkedő tudású, intelligenciájú, magas erkölcsi szintet képviselő emberek háttérbe szorultak, a „celebek” lettek a példaképek sokak számára. A minőségi tartalmak és az igényesség helyett a sekélyesség, szellemi igénytelenség és felszínesség világában élünk.

  Csak rajtunk múlik, hogy ez megváltozzon, és kilépjünk ebből a hipnotikus álomból, és értékesebb világot teremtsünk. Ha ez utóbbit választjuk, akkor először fejben kell eldöntenünk, hogy akarunk-e sodródni tovább lefelé, úszni együtt a szeméttel a felszínen, vagy pedig felébredünk, és felfedezzük magunkban a tudatos, kreatív és értékorientált gondolkodást, amivel saját magunk irányíthatjuk életünket. És aminek segítségével észrevehetjük környezetünkben, életünkben azokat az értékeket, amelyeket eddig nem láttunk meg, mert az állandó rohanás, a teljesítménykényszer és a pénzközpontú világ hályogot vont szemünk elé.

   Minél több embertársunk hajlandó ráébredni erre, annál nagyobb az esély, hogy egy élhetőbb világot teremtsünk. Mert ha mi változunk, akkor változik a világ is körülöttünk.

Kívánok minden kedves olvasónknak értékes perceket, igényes órákat, tartalmas napokat és boldog hónapokat a 2016-dik esztendőre!

Juhász Artur