A Felső-Tisza Alapítvány honlapja - 25. óra - Juhász Artur jegyzete


TartalomLátogatóink száma:
  Free Hit Counters
Free Counters» Főoldal - English - German - Slovak - Orosz - Українська - Vendégkönyv - Bejelentkezés - Elérhetőségek


Jelenleg itt vagyunk...

Főoldal  >>  25. óra


Újévi gondolatok - 2016
Közzétéve 2016. 01. 02. Szerző Juhász Artur | Összesen nézték 2725 | Megjegyzések (0)

  Megszokhattuk már, hogy az óév végén és az új év elején jókívánságokkal halmoznak el minket ismerőseink, és ilyenkor szép reményekkel és fogadalmakkal hitegetjük magunkat: jobb állás, szebb jövedelem, lottónyeremény, új autó, és még lehetne sorolni…
 
  Embertársaink többsége csak tehetetlenül sodródik ebben a pénzközpontú világban, amit a divat, a reklámok és a trendiségnek való megfelelés kényszere diktál. A média is folyton bombázza agyunkat, hogy hamis értékrendet alakítson ki bennünk, és ezt nem kevés sikerrel teszi. A nagy tehetségű, kiemelkedő tudású, intelligenciájú, magas erkölcsi szintet képviselő emberek háttérbe szorultak, a „celebek” lettek a példaképek sokak számára. A minőségi tartalmak és az igényesség helyett a sekélyesség, szellemi igénytelenség és felszínesség világában élünk.

  Csak rajtunk múlik, hogy ez megváltozzon, és kilépjünk ebből a hipnotikus álomból, és értékesebb világot teremtsünk. Ha ez utóbbit választjuk, akkor először fejben kell eldöntenünk, hogy akarunk-e sodródni tovább lefelé, úszni együtt a szeméttel a felszínen, vagy pedig felébredünk, és felfedezzük magunkban a tudatos, kreatív és értékorientált gondolkodást, amivel saját magunk irányíthatjuk életünket. És aminek segítségével észrevehetjük környezetünkben, életünkben azokat az értékeket, amelyeket eddig nem láttunk meg, mert az állandó rohanás, a teljesítménykényszer és a pénzközpontú világ hályogot vont szemünk elé.

   Minél több embertársunk hajlandó ráébredni erre, annál nagyobb az esély, hogy egy élhetőbb világot teremtsünk. Mert ha mi változunk, akkor változik a világ is körülöttünk.

Kívánok minden kedves olvasónknak értékes perceket, igényes órákat, tartalmas napokat és boldog hónapokat a 2016-dik esztendőre!

Juhász Artur
 

Olvasói megjegyzések

Megjegyzés írásához regisztrálni kell. Ha már regisztrált, jelentkezzen be
^ Vissza a tetejére ^