A Felső-Tisza Alapítvány honlapja - 25. óra - Juhász Artur jegyzete


TartalomLátogatóink száma:
  Free Hit Counters
Free Counters» Főoldal - English - German - Slovak - Orosz - Українська - Vendégkönyv - Bejelentkezés - Elérhetőségek


Jelenleg itt vagyunk...

Főoldal  >>  25. óra


CSODASZER
Közzétéve 2013. 10. 25. Szerző Juhász Artur | Összesen nézték 883 | Megjegyzések (0)


  Milyen misztikusan is hangzik a szó: csodaszer. Ettől reméljük a teljes gyógyulást, bármilyen betegségben is szenvedünk. Rendszerint többet gondolunk mögé, mint amire valójában képes.

 Gyakran találkozhatunk a reklámokban olyan új készítményekkel, melyek ideig-óráig enyhítik a fájdalmat vagy tünetmentessé tesznek. Aztán újra és újra szedni kell (vagy kenni), mert a beteg nem gyógyult meg, hiába használta éveken keresztül. Hogy miért? A gyógyszerek jó része csak a tüneteket szünteti meg (jobb esetben), a kiváltó okot viszont nem. A betegséget fenntartani jövedelmezőbb bizonyos érdekkörök számára, mint azt megszüntetni. A háziorvosok, szakorvosok (akik tisztességéhez nem fér kétség) hiába akarják a legjobb szert felírni, ha nincs nagy mozgásterük. Sokszor tapasztalhatjuk – elolvasva a mellékelt tájékoztatót – hogy más-más néven forgalmazott gyógyszereknél ugyanaz a hatóanyag, csak a gyártó különböző. És a mellékhatásokról még nem is esett szó.

 Ha ma egy gyógykészítmény gyártó lépést szeretne tartani a fogyasztók elvárásaival, akkor elsősorban a természetben keresi az alapanyagot. Begyűjti, feldolgozza, kivonatot készít… Itt álljunk meg egy gondolatra! Mit jelent az, hogy kivonatot készít? Nézzünk egy példát! Vegyünk egy kevés fokhagymát. Ez a növény az alliin nevű hatóanyag mellett több tucatnyi különböző értékes anyagot is tartalmaz: szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, mikro- és makroelemeket, valamint több vitamint. Szóval a fokhagymát feldolgozzuk, „kivonjuk a hatóanyagot” – vagyis kidobjuk az említett összetevők nagy részét – majd kapszulába zárjuk az elixírt. Aztán pedig 30 darab 100 milligrammos kapszulát eladhatunk 990 forintért. Hurrá!
 Aki meg tudja enni a fokhagymát, az jobban jár, ha természetes formájában fogyasztja. Ugyanígy a legtöbb zöldséget, gyümölcsöt is.

 Rengeteg csodaszer van körülöttünk: méz, propolisz, virágpor, gyógyteafélék, olajos magvak, fokhagyma, lilahagyma, csírák, búzafű, fűszernövények, tojás, étcsokoládé stb. Fogyasztunk-e belőlük eleget? Miért várjuk meg a betegségek kialakulását, amikor az első tünetek jelentkezésekor már be tudnánk avatkozni e szelíd gyógymóddal? Mértékkel fogyasztva - mellékhatások nélkül!

A legfontosabb tennivalónk a megelőzés. Emellett figyeljünk testünk jelzéseire, a rendellenességekre, tünetekre! Ha pedig már megvan a baj, akkor legyen legfőbb célunk a betegséget kiváltó okok megkeresése, majd megszüntetése.

Hogy mi lesz akkor a gyógyszergyárakkal? Nem féltem őket…


   Figyelem! Senki ne hagyja abba az előírt gyógyszerek szedését, az orvos jóváhagyása nélkül!

Olvasói megjegyzések

Megjegyzés írásához regisztrálni kell. Ha már regisztrált, jelentkezzen be
^ Vissza a tetejére ^