A Felső-Tisza Alapítvány honlapja - 25. óra - Juhász Artur jegyzete


Tartalom



Látogatóink száma:
  Free Hit Counters
Free Counters



» Főoldal - English - German - Slovak - Orosz - Українська - Vendégkönyv - Bejelentkezés - Elérhetőségek


Jelenleg itt vagyunk...

Főoldal  >>  25. óra


Mennyit ér a jövőnk?
Közzétéve 2013. 06. 15. Szerző Juhász Artur | Összesen nézték 974 | Megjegyzések (0)

    Nézzünk körül a Földön. Az egyre gyorsabb ütemben szaporodó emberiség élelmezéséhez évről évre nagyobb termőföld-területet kell biztosítani. A sivatagok, terméketlen tájak terjeszkedése, az erózió csak súlyosítják a problémát. A termőföld-terület növelése leginkább erdők eltűnésével, mocsarak lecsapolásával, tehát élőhelyek megszüntetésével történik. Vagyis az emberi önzés határtalansága folytán az állatok élettere kritikus mértékűre csökkent, és a folyamat nem áll meg. Hiszem, hogy e bolygót az állatokkal közösen kaptuk, és az emberi intelligencia (?) és erőfölény nem lehet oka és magyarázata más élőlények szenvedésének és fajok kihalásának.

 

   Hazánkban sem túl fényesek a természetvédelem kilátásai. A lecsúszott (és élelemhez nehezen jutó) társadalmi rétegek, orvvadászok stb. a jövőben várhatóan még nagyobb pusztítást fognak végezni a védett és nem védett állatok, növények körében. A környezet szennyezése is töretlenül folytatódhat, az ipar és a lakosság „jóvoltából”. A természetvédelmi alapítványok és természetvédő szervezetek leépülésével ki fogja mérsékelni ezek hatásait? 


 Egy elgondolkodtató eset a közelmúltból
   A legutóbbi pénzügyi válság során a politikusok jóváhagyásával az USA-ban és az EU-ban 7580 milliárd dollárt (!) (forrás: Nemzetközi Karitász jelentése - ENSZ gazdasági csúcstalálkozó, 2009) biztosítottak a bankszektor megerősítésére és válságkezelésre. Egyetlen lakóhelyünk, a Föld szintén megmentésre vár. Arra viszont nincs elég pénz. Pontosabban: nem ott van, ahol kellene.
 



 


Olvasói megjegyzések

Megjegyzés írásához regisztrálni kell. Ha már regisztrált, jelentkezzen be




^ Vissza a tetejére ^